на живо

Великанът Ван дер Сар пази за тима на Бербатов в София

Българинът води у нас един от най-близките си приятели от славния "Манчестър Юнайтед"

Звездната компания на Димитър Бербатов за грандиозния благотворителен мач на 14 юни блести все по-ярко с всеки следващ ден! След като в София, редом до бившия капитан на националния отбор стана ясно, че ще излязат великани на играта като Райън Гигс, Пол Скоул, Гари Невил и Немяна Видич, днес Бербатов обяви името на още един!

Той е толкова внушителен, че който и да се изправи срещу него в зрелището на стадион "Васил Левски", шансовете му да отбележи отсега клонят към нулата. Защото той се казва Едвин Ван Дер Сар! Легендарният холандец - кошмар за най-големите нападатели в продължения на десетилетия, ще "заключи" на вратата на отбора на българина. Благодарение на Бербатов, той отново ще изпита и насладата да види и нареди пред себе си едни от най-изумителните изпълнители в историята на "Манчестър Юнайтед", с които дели една съблекалня в периода 2005-2011 г.

Снимка: Getty Images

Бербатов обяви с огромна радост името на Едвин Ван Дер Сар чрез личната си страница във Фейсбук.

Кариерата на изключителния Ван Дер Сар започва от "Аякс" в родината му, преминава през "Ювентус" в Италия, "Фулъм" и "Манчестър Юнайтед" в Англия като именно при "червените дяволи" той създава и силно приятелство с Бербатов. Двамата са съотборници на "Олд Трафорд" от 2008 до 2012 г.

От трансфера си в "Юнайтед" през 2005-та холандецът  бързо се превръща в любимец на публиката. С него сър Алекс Фъргюсън печели 4 титли във Висшата лига, триумфира и в Шампионската лига (2008). Ван Дер Сар е най-възрастният футболист, печелил титлата в Англия -  постига го на 40 години и 205 дни. През 2008/2009 не допуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути.

Снимка: Getty Images

Във визитката му гордо стоят 4 титли на Холандия, както и един трофей от Шампионската лига (1995) с "Аякс". С "Ювентус" (1999) и "Фулъм" (2002) на два пъти стига до купата в турнира "Интертото".

Снимка: Getty Images

Мачът на 14 юни на стадион "Васил Левски" е благотворителен, а всички средства от него ще бъдат използвани за финансово подпомагане на фондациите на Бербатов и Луиш Фиго, който все още мълчи относно звездите, които възнамерява да доведе в София.