на живо

Великолепен Буфон отчая "Лион" (ВИДЕО)

"Ювентус" спечели с 10 човека във Франция

"Ювентус" взе изключително ценни 3 точки в гостуването си на "Лион" от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Италианският шампион победи с 1:0 благодарение на гол на Хуан Куадрадо, но всъщност героя на мача се нарича Джанлуиджи Буфон.

Вратарят на Юве направи 3 изключителни спасявания, с които просто отчая нахъсаните футболисти на домакините.

Срещата започна с териториален превес на гостите, но и с опасни контри на "Лион". Хората на Бруно Женесио разчитаха на физическите единоборства, които видимо тормозеха италианците.

В 35-та минута "Лион" получи дузпа за нарушение на Леонардо Бонучи. Александр Лаказет обаче видя как ударът му е спасен от Джиджи Буфон.

Отборът на Алегри отвърна с опасен удар с глава на Гонсало Игуаин, който обаче бе спасен блестящо от Антони Лопеш.

Второто полувреме започна с ново изумително спасяване на Буфон. Удар на Набил Фекир рикошира коварно, но вратаря отново смогна да спаси.

Няколко минути по-късно Марио Лемина от "Юве" получи втори жълт картон за нарушение срещу Фекир и гостите останаха с човек по-малко. Скоро след това дойде нов магически момент от Буфон. Удар с глава от 3 метра дистанция на Толисо бе спасен по феноменален начин.

В 69-та минута Масимилиано Алегри смени Пауло Дибала с Хуан Куадрадо. Седем минути по-късно колумбиецът вкара победния гол. Той "развинти" един защитник на "Лион" на десния фланг, след което реши да стреля от малък ъгъл и след невнимание на вратаря, топката влезе за 0:1.

С победата си "Ювентус" дели първото място в групата със "Севиля", като и двата отбора имат по 7 точки, "Лион" остава с 3 точки, докато "Динамо" Загреб, воден от Ивайло Петев е с 3 загуби от 3 мача.