на живо

Велошествие затваря част от улиците в центъра на София (КАРТА)

Колоната тръгва в 11:30 ч. от паметника на Цар Освободител

Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият талант в алпийските ски Алберт Попов и участничката на олимпийските игри в Пьонгчанг Теодора Пенчева ще поведат колоната на велошествието и велокарнавала днес.

Заради събитието, което се организира за втора поредна година от София – Европейска столица на спорта, Център за градска мобилност и Столична община под мотото „София кара колело“, част от улиците в центъра на града ще са затворени:

От 00:00 часа до приключване на мероприятието на 31.03.2018 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Народно събрание”.

От 08:00 часа до приключване на мероприятието на 31.03.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и пл. „Народно събрание”.

От 10:00 часа до приключване на мероприятието на 31.03.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

Участниците и желаещите да ги подкрепят се събират от 10:00 ч. край паметника на Цар Освободител, а стартът е точно в 11:30 ч. Специалисти по анимацията и карнавалната украса ще помагат велосипедите да имат по-атрактивна визия. Пъстрото шествие ще бъде водено от специална озвучена платформа, на която ще бъде световната и европейска шампионка Християна Тодорова.

Очаква се награждаването да започне в 13:30 ч.

Тагове:

велошествие