на живо

Венци Стефанов: Футболните ръководители правят предложения на съдиите

Свалям шапка на Борисов, че се зае с футбола, каза босът на "Славия" в студиото на "Тази сутрин"

Венци Стефанов: Футболните ръководители правят предложения на съдиите

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов сподели в студиото на "Тази сутрин", че съдиите свирят по един или друг начин, защото получават "предложения" от футболните ръководители.

Освен това той поздрави премиера Бойко Борисов за решението да говори с босовете за уредените мачове. 

"След срещата не се получи официална информация, само един човек - Гриша Ганчев, коментира. Имаше един случай, и той е прелял чашатa на премиера. Става дума за случая с "Черно море". Мисля, че този случай са дискутирали", каза Стефанов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"За черно тото и пробити отбори се говори навсякъде по света без изключения. Колкото до купени мачове - не мога да твърдя, докато не съм видял лично. След мача с ЦСКА (б.ред. - загубен от "Славия" в неделя вечер с 1:2) 100 човека дойдоха и казаха твоя човек е пробит, а то беше една идиотска грешка. Хората си говорят каквото искат, убеден съм, че това момче не може да се е продало. Просто надцени възможностите си, в последните мачове играе слабо.", коментира той относно Димитър Велковски.

"Шапка свалям на Бойко Борисов, че се нае да прави такава среща. Много добре направи, да видят и феновете и публиката. След нея нито феновете на "Левски", нито на ЦСКА са толкова агресивни. Трябва да сме благодарни. Подкрепете хубавото, добре че беше Борисов, защото знам и в социализма и в началото - повече от 20 години никой не заби един пирон по стадионите".

Според Стефанов, футболните шефове сами търсят съдиите, а реферите не смеят да кажат истината.

"Шефовете на отборите са виновни. Ние търсим съдиите. Ние сме тези, които правим предложения. Аз не съм го правил, но 70% от ръководителите са го правили и съдиите не смеят да излязат и да го кажат. За толкова години съм имал един случай, в който съдия да дойде и да поиска нещо, за да помогне на моя отбор. Аз не знам какво се казва на един рефер, за да помогне на отбора ти. Не мога да кажа какво се говори на такива срещи. Трябва някой от тези съдии да излезе и да каже, но за това трябва да има силна власт, силна прокуратура и той да не бъде малтретиран след това", добави президентът на "белите".

Относно управлението на БФС, Стефанов бе категоричен: "Футболният съюз направи страшно много за футбола. Има десетки отбори, които са на издръжката на централата. Такова нещо, никога не се е случвало, но не може, гледахте мача снощи, от едната страна само бели, от другата само черни. Не може да не се дава шанс на своите играчи, а предимно на чужденци.", заключи той.