на живо

Весела Димитрова: Ако можем да вземем оценка 30, ще е добре (ВИДЕО)

"Очаква ни труден и тежък сезон", каза треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика

Весела Димитрова: Ако можем да вземем оценка 30, ще е добре (ВИДЕО)

Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова похвали своите възпитанички, след първия ден на Световната купа в София.

Грациите заслужиха първо място във временното класиране в многобоя с отлично съчетание с 5 обръча и оценка от 20,600. От тази година оценката за трудност на съчетанията е отворена и гимнастичките могат да получават над 10 точки за нея.

"Допада ми, ако може и 30 да взимаме, ще е добре!", пошегува се Димитрова и добави:

"Щастлива съм от факта, че момичетата се бориха докрай да си изиграят съчетанията, въпреки проблемите, които ни съпътстват. Очертава се един много тежък и труден сезон. Децата са добре, ще се справят. Надявам се да са готови. За мен е важно да изградим един отбор. Нищо друго не може да ни попречи по пътя към тази мечта и цел. Трябва да изолират болката, атмосферата и всички емоции, които ги съпътстват. Това е много важно, за да могат да се концентрират"

Елена Бинева контузи десния си глезен ден преди старта на състезанието, а Лаура Траатс имаше проблеми с прасеца 10 минути преди ансамбълът да излезе на килима пред българска публика. И двете обаче взеха участие в първото съчетание.

Днес (31 март) предстои изиграване на второ съчетание с топки и въжета, а сборът от двете представяния ще определи победителят в многобоя.

"Ще има диско, песни и танци! Надявам се да ви хареса!", обеща Димитрова.