на живо

Веселин Диков - хокеист с характер (ВИДЕО)

Голмайсторът на националния тим учи и тренира в Канада

bTV

Момче с характер - това е първото впечатление, което оставя за себе си Веселин Диков. 18-годишният хокеист е борбен и силно амбициозен. Той е лидер и голмайстор на националния ни отбор по хокей на лед за юноши.

"Амбициите ми са безгранични. Надявам се уменията ми да ме докарат до там, до където амбициите и желанието", каза младата надежда.

От две години Веселин учи и тренира в родината на хокея - Канада. Той е част от академията в Онтарио, където се подготвят едни от най-големите таланти в света.

"Съвсем различно е там. Хората се хранят, дишат, будят се и заспиват с хокея", разкава той.

Диков признава, че е трудно да се наложиш в голямата конкуренция, но мечтите му стигат до Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

"Много по-трудно е, защото броят на децата, младежите, мъжете е огромен, а местата са много по-малко от желаещите да играят."

"Най-важното в играта е хъсът, това да си борбен, сърцат и на всяка цена да искаш да спечелиш. Това печели битки и мачове и когато тялото ти не издържи и психически си долу, сърцето ти те носи, заедно с хъса, мъжеството и желанието"

Снимка: bTV

"Вечна любов" - така Веселин описва отношението си към хокея. Играта е част от него, а целите му са свързани изцяло с нея.

"Аз го обичам и завинаги ще си остане част от мен и винаги по някакъв начин ще съм свързан с него, било то като играч, може би треньор, може би да популяризирам хокея като спорт в България, да помагам с каквото мога, просто защото го обичам и искам не само аз да се занимавам с него, а и колкото се може повече хора да разберат какъв спорт е и колко може да им даде", бе категоричен Веселин.