на живо

Везенков и компания удариха лидера в Евролигата след обрат (ВИДЕО)

"Олимпиакос" завърши редовния сезон с драматична победа

Getty Images

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, и съотборниците му от "Олимпиакос" завършиха редовния сезон в Евролигата с драматичен успех срещу лидера. Гръцкият гранд се наложи със 73:66 над испанския "Барселона", прекъсвайки серията си от три мача без победа у дома срещу "блаугранас".

Родното тежко крило отбеляза 13 точки, към които добави 4 борби и 2 асистенции за 29 минути на паркета.

Снимка: Getty Images

Поражението, дошло след обрат през второто полувреме, не застрашава първото място на "Барселона" в класирането. Каталунците водят с баланс от 21-6. "Олимпиакос" заема временната втора позиция с 19-9, а дали ще я запази зависи от "Реал" Мадрид и "Олимпия" Милано, които са с по мач по-малко.

Днес "Барселона" започна отлично в Пирея, поведе с 10:2 и поддържаше аванс до 19:13 в края на първата четвъртина. На полувремето гостите също имаха преднина - 40:33.

Снимка: Getty Images

"Олимпиакос" обаче осъществи впечатляващ обрат. Тимът на Йоргос Бардзокас даде само 8 точки на съперника, за да излезе напред при 51:48. Последва серия от смени на водачеството, но играчите на "Олимпиакос" показаха по-здрави нерви в ключовите моменти от заключителната част и се наложиха.

Най-резултатен за домакините, както и в мача, бе Шакийл Маккисик. За "Барселона" с най-много - 13 точки, завърши Сертач Шанль.