на живо

Винъс Уилямс причинила катастрофа с фатален край

Полицията разследва тенисистката за смъртта на 78-годишен мъж

Getty Images

Американската тенисистка Винъс Уилямс е замесена в автомобилна катастрофа, довела до смъртта на 78-годишен мъж. Говорителят на полицията в Палм Бийч, Флорида, потвърдил пред Би Би Си, че се разследва фатален инцидент с участието на седемкратната носителка на титли от Големия шлем.

Катастрофата е станала на 9 юни, а мъжът веднага бил откаран в болница. Две седмици по-късно обаче той издъхнал от раните си.

Според изданието ТМЗ спортс полицията е убедена във вината на Уилямс, но адвокатът й твърди, че случилото се е злополука.

Починалият Джером Барсън е пътувал заедно със съпругата си Линда, която била зад волана по време на сблъсъка. Според свидетели тенисистката е отнела предимството на автомобила на пострадалите на кръстовище, след като не успяла да спре навреме и колата им се е врязала в нейната.

"Г-ца Уилямс е влязла в кръстовището на зелен светофар. Докладът на полицията показва, че тя се е движила с 8 км/ч, когато г-жа Барсън се е ударила в нея", твърди адвокатът на тенисистката Малкълм Кънингам.

"Това е много нещастен инцидент и Винъс изразява най-дълбоките си съболезнования към семейството, което е загубило близък човек", допълни Кънингам, цитиран от "Ройтерс".

Въпреки инцидента, бившата номер 1 в света планира да участва на започващия в началото на следващата седмица "Уимбълдън".