на живо

Вижте уникалното видео със спортните герои на България (ВИДЕО)

Христо Стоичков и внучката му Миа, куп легенди, олимпийски и световни шампиони и медалисти, братя Пулеви – всички те имат какво да ви кажат

bTV

Ето го и него! Уникалното видео на спортната редакция на bTV, което събра новогодишните послания на най-големите имена в българския спорт. Този специален клип, върху който екипът ни работи почти денонощно през изминалите седмици, бе излъчен в ефира на bTV точно в полунощ, в мига, в който настъпи новата 2022 г.

Видеото събра сърдечните пожелания на цяло съзвездие спортни герои на България от миналото, настоящето и бъдещето: Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика – олимпийски шампионки от Токио, олимпийските шампионки по бокс и карате от японската столица – Стойка Кръстева и Ивет Горанова, олимпийската вицешампионка в стрелбата от 10 м с въздушен пистолет Антоанета Костадинова, бронзовите ни мъжки момичета от борцовия тепих – Евелина Николова и Тайбе Юсеин, вдъхновяващите братя, превърнали бокса в един от най-любимите спортове на българския народ – Кубрат и Тервел Пулеви, и един невероятен, трогателен тандем на дядо и внучка – легендата на световния футбол Христо Стоичков и 5-годишната Миа.

Снимка: Lap.bg

И още: българската гордост на параолимпийските игри – Християн Стоянов и Ружди Ружди, знаменитата, недосегаемата по олимпийски отличия, класа и майсторство в спортната стрелба Мария Гроздева, световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова, най-големите треньори на България, един изключителен ръководител и шампион доживот – Илиана Раева, и пет бъдещи шампиони от зимните писти.

Бройката им надхвърля 30, снимачните часове не можем да преброим, но чувството на удовлетвореност е за всички!

Снимка: Lap.bg

Снимахме в студ, в леден вятър, но това не отказа спортните герои, които ни доказаха за пореден път, че освен великани в своята област, са невероятни личности и добри човеци. Всички мръзнаха пред храм-паметник "Александър Невски", мнозина пропътуваха стотици километри, за да се включат, никой не се оплака, въпреки че имаше и участници, които пренебрегнаха близките и семействата си за пореден път тази година, за да застанат отново пред камерите и микрофоните на журналистите. Имаше и такива, които по собствено желание дойдоха два пъти на снимките, за да ни дадат най-доброто от себе си.

Благодарим ви, спортни герои! Бъдете здрави! Честита нова година и нека тя изпълни шампионските ви сърца с още по-голям дух, вяра и сила!

Ние оставаме верни на вас! Завинаги!