на живо

Владимир Далаклиев носи първи медал от световно за българското таекуондо (ВИДЕО)

Българинът се класира за полуфинал в своята категория

България има сигурен медал от световно първенство в Корея, след като Владимир Далаклиев (кат. до 68 кг) нокаутира соченият за сигурен финалист представител на Китай – Джин Ю Уанг. В среща на четвъртфиналите българинът нанесе тежък удар със скок с крак на противника си и го нокаутира. Срещата бе прекратена, а съперникът му от Китай изнесен с носилка.

Далаклиев записа 4 победи по пътя към медалите, след като последователно отстрани норвежец, грък и мексиканец. По регламент утре (27 юни) ще се изиграят полуфинали и финали в неговата категория. Към този момент, той си гарантира миниум бронзов медал и почти сигурно участие на олимпийските игри в Токио 2020, тъй като ще заеме високо място в ранглистата  и ще спести квалификациите.

Утре надеждите ни за успех, освен с Владимир Далаклиев, са свързани и с Калоян Бинев, който ще стартира в категория до 58 кг. срещу представител на Филипините.

През следващите дни участие предстои да вземат Митко Джоржев (63 кг), който ще се изправи срещу състезател от Непал и Йордан Колев (80 кг) , който ще се състезава с грък в първа елиминационна среща.