на живо

Владимир Гаджев за брекзита: Ще е неприятно, ако се случи

Бившият капитан на Левски беше категоричен, че не трябва да се правят компромиси за ЦСКА и новия формат в първенството

bTV

Футболистът на Ковънтри Владимир Гаджев коментира резултатите от провелия се във Великобритания референдум за излизане от Европейския съюз. След гласуване, британските граждани заявиха своето желание страната им да се отдели от съюза, като това ще доведе до много промени, включително и за футболистите, играещи на Острова.

"Надявам се Великобритания да преосмили гласуването си на референдума. Ще е неприятно, ако наистина се стигне до излизане от Европейския съюз, но не мисля, че ще бъда засегнат по някакъв начин, защото договорът ми е за още една година", каза Гаджев.

Той коментира и моментната си форма и тренировките с Ковънтри: "Изкарах 5 седмици, в които се готвих по-скоро ментално в Ковънтри. Даде ми се малка възможност да играя. Не бях готов за цял мач, но се надявам от следващия сезон да имам повече възможности за изява"

Бившият капитан на Левски не пропусна да пожелае успех на "сините" в срещата от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор.

"Марибор е един труден съперник, но по-добре да играеш срещу по-силни отбори, защото все пак те играят футбол. Левски също ще играе футбол и който е по-добър, ще продължи. Надявам се с повечко късмет Левски да се класира", каза Гаджев.

Той не пропусна да коментира и новия формат на първенството, като заяви, че не трябва да се прави компромис с лицензирането на ЦСКА.

"Не трябва да се прави компромис. Един подобен компромис води до много други. Ако се направи за един отбор компромис, трябва и за другите. Хората, ангажирани в Левски свършиха перфектно работата си и спасиха клуба реално. Не може едни да могат, други да не могат", каза Гаджев.