на живо

Владимир Урумов далеч от медалите на световното в Анахайм

Българинът направи само един успешен опит

Владимир Урумов остана далеч от медалите на световното първенство по вдигане на тежести, което се провежда в Анахайм (САЩ), съобщава www.wfbulgaria.com.

В кат. 62 кг бронзовият европейски медалист от миналата година направи само по един успешен опит в двете движения и това го нареди 12-и в крайното класиране с двубой 275 кг. Урумов тръгна с фаулстарт на 125 кг в изхвърлянето, след това се поправи, но не успя на 129 кг.

В изтласкването българинът се подсигури в началото със 150 кг, по после последователно не можа да вдигне 161 и 162 кг. Така Урумов остана 12 в двете движения и в крайното класиране.

Шампион с 300 кг (130 и 170) е Антонио Москера от Колумбия, изпреварил с 1 кг японеца Йочи Итоказу, а бронза заслужи Шота Мишвелидзе от Грузия с 298 кг.

В кат. 48 кг при жените Даниела Пандова изхвърли 69 кг едва при последното си излизане на подиума, но в изтласкването три пъти не успя на 88 кг.

Следващият ни представител на световното ще бъде Галя Шатова, която ще се състезава в група Б на кат 63 кг, надпреварата започва точно в полунощ срещу петък българско време. Категориите на Георги Шиков (94 кг) и на Васил Господинов (105 кг) са насрочени в началото на следващата седмица