на живо

Владинова: Спокойна съм, защото баща ми е на трибуните (ВИДЕО)

Грацията получи 20.300 за съчетанието си с бухалки на световното първенство

Невяна Владинова започна участието си на световното първенство по художествена гимнастика с оценка от 20.300 на бухалки. Грацията е доволна от играта си в квалификацията, и сподели, че присъствието на баща й на трибуните в Баку е изключително важно за нейното представяне.

"Най-накрая и аз започнах. Дълго време чаках. Бях спокойна, бях много ентусиазирана. Бях много овладяна. Доволна съм от себе си като за първи старт. Пропуснах едно-две майсторства, но не беше от страх или пестене. Просто не си бях насочила много добре бухалките", каза Владинова след квалификацията.

"Искам да благодаря на всички хора, които са с нас и ни подкрепят. И на тези в публиката. Мисля, че присъствието на баща ми много ми помага. Той е най-спокойният човек, когото познавам. Винаги, когато е на състезание, ми придава това спокойствие. Имаме много силна връзка и искам да му благодаря специално, че е тук.", добави капитанът.

В момента България заема трето място в отборното класиране. На миналото световно тимът ни спечели сребърен медал.

Утре Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще изиграят съчетанията с лента. Финалите на бухалки и лента са утре вечер.