на живо

Владинова завърши седма в многобоя, Матева - единадесета

Българските представителки на престижното състезание Световна купа по художествена гимнастика, което се порвежда в София - Невяна Владинова и Мария Матева завършиха съответно на 7-мо и 11-то място в в многобоя.

Владинова изигра отлично своите съчетания на бухалки и лента и събра сбор от 70.950 точки. Вчера тя беше оценена със 17.700 точки на обръч и 17,650 точки на топка. Така тя се класира за финалите на всичките четири уреда утре.

"Много съм доволна от представянето си, изиграх четири съчетания без груба грешка, с някои неточности, но това е нормално. Раздадох се много. Публиката беше невероятна, много ни подкрепяше, дадоха ми сила и играх с голямо удоволствие", каза Владинова след състезанието.

Другата българка в класирането Мария Матева е 11-а в многобоя с 69.900 точки, след като вчера получи 17.650 точки на обръч и 17.550 точки на топка. Днес тя имаше лека неточност на бухалки и беше оценена със 17.100 точки. На лента съдиите й дадоха 17.600 точки.
Матева се класира за финала на топка в неделя.

"Малко ме е яд за грешката на бухалки, но горе-долу се справих добре. Имаше по-голям адреналин, защото играем в "Арена Армеец", каза гимнастичката.

Руските звезди Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун допуснаха грешки в днешните си изпълнения на бухалки и лента, но след силните си изяви в първия ден на състезанието очаквано станаха първа и втора в многобоя.

Състезанието днес продължава с втория уред при ансамблите - два обръча и три чифта бухалки.