на живо

Волейболистите след загубата: Грешката на съдията е престъпление! (ВИДЕО)

"Бяхме по-добрият отбор", заяви Теодор Салпаров

Lap.bg

Волейболистите от националния отбор определиха като престъпление грешното отсъждане на рефера в петия гейм на мача срещу Сърбия от Лигата на нациите. Те признаха, че от части то е повлияло на негативния развой на срещата и е довело до драматичната загуба пред собствена публика.

"Лъвовете" на селекционера Пламен Константинов паднаха с 2:3, като пропиляха 4 точки преднина в тайбрека.

Днес (2 юни) им предстои мач срещу Австралия в София.

"Има много причини, заради които не успяхме. Както казах, такива отбори ти дават малко шансове и ако не се възползваме от тях, те те наказват. Не бих казал, че сме им подарили точки, такива отбори просто те натискат и те принуждават да грешиш. Със сигурност и ние имаме доста неточности, но това е положението. Не бих казал, че е тежка загуба. Нормален мач, забравяме го и нямаме много време да се вайкаме", заяви капитанът Виктор Йосифов.

Теодор Салпаров отдаде поражението и на грешното съдийско решение в ключов момент в петия гейм.

"“Наистина смятам, че бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да победим. Много ме е яд на съдията за онази ситуация, преди видео чалънджа попитах Лубурич дали има блок и той си призна, защото отивахме на 5 точки разлика. Грешка на съдията и то вкъщи, смятам, че е престъпление. Жалкото е, че и ние не можахме да си отиграем нашите ситуации и сърбите при 14:14 взеха психологическото предимство и успяха да затворят мача. Много съжалявам, защото се борихме, показахме една много хубава игра след първия гейм и хората, които бяха дошли да ни подкрепят, заслужаваха да победим и да се радваме заедно.", заяви той.

Младият посрещач Розалин Пенчев също призна, че отсъждането на съдията е повлияло на някои от играчите.

"Накрая на гейма не ни достигна малко късмет в тези две ситуации, да ги затворим и да спечелим. Пак казвам, аз го отдавам на малшансът. Ще погледнем, ще направим анализ на тайбрека, но според мен беше малшанс. И вие видяхте, че ситуацията с видеоповторението за сърбите бе неприятно, цялата зала избухна и може би някои от момчетата, които бяха вътре загубиха контрол", бе категоричен Пенчев.