на живо

Волейболният ЦСКА се стяга за протест (ВИДЕО)

"Червените" ще се борят докрай за тренировъчната си зала "Армеец"

Волейболният ЦСКА се стяга за протест (ВИДЕО)

Волейболният ЦСКА подготвя протестни действия заради опасността да загуби тренировъчната си зала "Армеец". Това съобщи президентът на клуба Александър Попов.

Преди няколко дни ръководството получи предизвестие за освобождаване на съоръжението до 2 януари догодина. То се използва от "червените" от 40 години и в него тренират над 200 деца от школата. 

Залата е собственост на държавната компания „София Тех Парк", част от министерство на икономиката. Досега ЦСКА я използваше безвъзмездно с договор година за година. 

„Изпълнителният директор на „София Тех Парк”, който изпрати въпросното писмо, вече не е на работа. Очакваме още следващата седмица разговори с новото ръководство. Мисля, че е крайно неуместно една напълно функционираща зала да затваря врати по този скандален начин”, каза Попов.

От "София Тех Парк" обясниха, че залата е опасна за провеждането на учебно-тренировъчен процес според доклад, публикуван през 2013 г. Въпреки това последният контракт за ползване под наем на съоръжението е подписан в края на 2015 г.

От ЦСКА обясниха, че няма как сградата да бъде реновирана, при положение че се предоставя за ползване само с едногодишни договори.

„Решения съществуват - или държавата да направи ремонт и ние тогава да влезем под наем, или да ни я даде за 20 години. Мисля, че в лицето на Мариан Колев (собственик на верига детски магазини) ще намерим инвеститор, който да вложи средства в здравето на нашите деца”, допълни Попов.

Самият Колев също присъства на пресконференцията. Той бе силно емоционален и разкритикува остро решението на министерството на икономиката.

"Да се обяви това решение 20 дни преди края на годината е безумие - отвратително и грозно. Искрено се надявам, че приемиерът Бойко Борисов, който много се гордее със залите, които прави, с един телефонен разговор да прекрати тази идиотщина.

Ако министърът на икономиката има малко останала човечност, също би могъл да реагира. Това не е шамар към ЦСКА или школата на ЦСКА, това е шамар към децата. Това са децата на София, не на ЦСКА. Това е най-голямата волейболна школа в България. Къде ще отидат тези деца", възмути се бизнесменът.