на живо

Волейболният "Добруджа" дарява приходите си от билети за лечението на 5-годишно дете

Семейството на момчето има нужда от помощ в събирането на средства

Facebook

Благороден жест на волейболния "Добруджа". От клуба обявиха в социалните мрежи, че са взели решение да дарят събраните приходи от билети от мача срещу "Ботев" Луковит за лечението на 5-годишното дете на волейболиста на "Раковски 1964" Севлиево Антонио Мирославов.

Преди две години малкият Симеон е диагностициран с детски аутизъм. Бащата споделя, че заболяването протича от средна до тежка форма, съпроводено с всичките му дефицити - на внимание, хиперактивност, тревожност, сензорни дефицити, стереотипи в поведението, стиминги, нервни кризи, нарушена социална адаптация.

Клиника в Турция дава надежда за възстановяването на слънчевото дете чрез прилагане на скъпоструваща терапия със стволови клетки. Сумата от 40 000 евро за стартиране на лечението е непосилна за семейството, което се нуждае от помощ в набирането на средства.

Ръководството, състезателите и треньорите на "Добруджа 07" също ще се включат с дарения за каузата. Преди мача в петък, на входа на залата, ще бъде поставена дарителска кутия, в която всеки ще може да помогне със средства.

Дарения могат да се правят и на банковата сметка на семейството:
BG54UBBS80021025552350, BIC: UBBSBGSF