на живо

Треньорът на новия волейболен шампион: Показахме характер

Марек триумфира с титлата

Марек (Дупница) стана за четвърти път шампион на България по волейбол. Отборът на Найден Найденов надигра с 3:2 тима на Добруджа 07 в петия мач от финалната серия.

 

В първия гейм отборът на Марек победи с 25:23. Във втория дупничани отстъпиха с 23:25. Третата част отново беше за Добруджа (25:16). Марек се върна в мача след 25:23. Дупничани бяха безкомпромисни в тайбрека и триумфираха с 15:9.

 

„И двата отбора бяха добри, но ние показахме характер и това се оказа решаващо. Харесва ми фактът, че моите волейболисти се борят  и вървят нагоре. Мачът се реши в тайбрека, което е показателно и за нивото на противника. Щастлив съм, че успяхме да спечелим първенството”, заяви Найденов.

 

Капитанът на Марек македонският разпределител Гьорги Гьоргиев, който бе с ключова роля за победата, също бе много щастлив от победата. „Благодаря на Господ и колегите си за успеха”, каза той.

 

Президентът на Марек Ивайло Константинов не пропусна да поздрави играчите за постигнатия успех. Той е на мнение, че се наблюдава прогрес в неговия клуб.