на живо

Волейболните национали се разправиха с Китай

България с втора победа на световното първенство

БГНЕС

Националният отбор на България по волейбол се върна на победния път на световното първенство в Полша. Тимът на Пламен Константинов се абстрахира от загубата от Канада в сряда и се наложи с 3:0 гейма (25:23, 25:23, 25:19) над Китай.

Въпреки че българите не дадоха на китайските си съперници нито един гейм, успехът не дойде никак лесно. Първата част започна равностойно, но постепенно китайците установиха комфортна преднина от 3-4 точки. Съперниците се виждаха победители в гейма при 23:20 в тяхна полза. Последва обаче силна серия от пет поредни точки на волейболистите на Пламен Константинов и частта отиде в актива на България.

В началото на втория гейм българите отново бяха изоставащи, но съумяха да съкратят пасива си. След второто техническо прекъсване нито един от двата тима не можа да се откъсне в резултата. При 24:23 за България китайците пратиха топката в аут и тимът на Константинов поведе с 2:0.

Съпротивителните сили на Китай се поизчерпаха в третия гейм, който бе спечелен от родните национали с 25:19.

Победата в третия ни мач на шампионата на практика ни класира за следващата фаза. В събота българите се изправят срещу Египет.