на живо

Време е Григор Димитров да напомни за себе си на големите имена в тениса (ВИДЕО)

Българинът се изправя срещу Анди Мъри в третия кръг на турнира в Синсинати

Getty Images

От отпадането си на Уимбълдън най-предно ранкираният български тенисист Григор Димитров не беше записвал серия от две поредни победи. Това обаче се случи на провеждащия се тази седмица Мастърс турнир в Синсинати, където поставеният под №16 тенисист извоюва трудни успехи срещу Лукаш Росол в първи и Васек Поспишил във втори кръг. Задачата в третия мач се очертава да бъде още по-неразрешима. Там евентуален съперник ще бъде вторият в ранглистата Анди Мъри.

Шотландецът спечели надпреварата в Монреал миналата седмица, побеждавайки във финала световния №1 Новак Джокович. Преди това обаче, Мъри ще трябва да победи Марди Фиш, но американският ветеран едва ли ще представлява трудност след близо двугодишно отсъствие заради което се свлече до №1034 в ранглистата.

Статистиката на Григор срещу Анди Мъри е 5 на 2 победи в полза на британския тенисист като за последно Гришо записа успех над този съперник на Уимбълдън през 2014 година, побеждавайки го с 3-0 сета (6-1, 7-6, 6-2). Следващите две срещи отиват в сметката на отлично играещия през този сезон Мъри. Българинът се нуждае от мач срещу точно такъв съперник.

Димитров знае как се побеждават големите имена. През тази година два пъти надигра шампиона от Ролан Гарос, Стан Вавринка. Една гръмка победа над подобен тенисист ще преобърне настоящия сезон на 180 градуса. US Open започва на 31 август, а Мастърсът в Синсинати е последната истинска проверка преди началото му. Григор притежава всички оръжия в арсенала си, за да се справи с Анди Мъри, въпреки отличната форма, в която се намира шотландецът. Само по този начин Димитров ще затвори устите на всички „експертни” критици.

И за финал, но не на последно място, разбира се, не трябва да забравяме, че Григор Димитров е 17-ият най-добър тенисист на планетата. Смятам, че този факт говори достатъчно за себе си.