на живо

Втора допингпроверка за Пулев на Белмекен

След събота, пратеници на WADA посетили боксьора и в неделя сутрин

Кубрат Пулев очевидно е на мушката на служителите от Световната антидопингова агенция. След като бе посетен неочаквано от допингченгета в събота на Белмекен, още в неделя рано сутринта пратениците на WADA отново са се качили на високопланинската база и повторно са тествали боксьора ни.

И двете проверки на Пулев, който започва третата седмица от лагера си на Белмекен, са осъществени от WADA и са извършени с кръвни проби.

"Обясних на хората, че не могат да ме притеснят. Аз не се нуждая от допинг. Аз така съм си роден, със силна българска кръв и нямам нужда от забранени вещества", коментира Кобрата, който е в усилена подготовка за мача срещу Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон. В него той излиза в качеството си на претендент за световната титла в тежка категория при професионалистите.

Относно вероятността битката за коланите на WBA, WBO, IBF и IBO да бъде преместена от Англия, в друга държава, заради все по-тежкото положение на Острова във връзка със заразените с коронавирус, Пулев заяви:

"Готов съм да се бия с Антъни Джошуа навсякъде по света, по всяко време. Без значение от мястото, без значение с публика или не. България е винаги с отворени врати за подобен мач, а такова събитие у нас би било велико за моя народ."