на живо

За 14-и път България живее активно (ВИДЕО)

Четириногите стартират първи, кулминацията е довечера в Борисовата градина

За 14-и път България живее активно (ВИДЕО)

За 14-а поредна година България живее активно! 

Кампанията за здравословно хранене и активен начин на живот се провежда отново у нас, като тази година спортните ентусиасти ще си дадат среща в Борисовата градина в София. Първи стартират четириногите в атрактивно състезание в 11:00 ч. 

През деня всички желаещи могат да се включат в турнири по баскетбол, футбол и тенис на маса. Най-малките пък ще премерят сили в лекоатлетически състезания, а любителите на екстремни спортове могат да покажат на какво могат със скейтборд и ролери.

"Спортът и всичко, свързано с активния начин на живот, е свързано и с мен. Това е мое верую и мое мото в живота. "Живей активно" стартира през 2006 г. и се утвърди като най-голямата кампания за балансирано хранене и активен начин на живот. За всичките тези години над 350 000 души се включиха в нашите активности във всички градове, в които сме ги провеждали. Онлайн платформата ни беше посетена от над 400 000 души. Мога да кажа, че "Живей активно" е една много сериозно работеща кампания!", заяви олимпийската шампионка от Сидни в тройния скок Тереза Маринова. 

В 17:00 ч. е кулминацията на събитието. То ще бъде закрито с много музика, песни и танци на български изпълнители, сред които и водещите на "Гласът на България" - Павел и Венци Венц.