на живо

За границите на човешките възможности... (ВИДЕО)

Българи участваха в колоездачно приключение

bTV

6000 участници, 29 българи, 1230 км за 4 дни и 90 часа контролно време , за да преодолееш това разстояние. Това е най-големият и популярен бревет в света – Париж-Брест-Париж, който се провежда на всеки 4 години.

За нашите състезатели колоездачният маратон е сбъдната мечта и истинско приключение. За да участваш, трябва да си преминал през няколко квалификации. Таня Тодорова, Лазар Владиславов, Светослав Андреев, Христо Савов, Николай Драгиев и Стефан Бахаров са само част от българските участници, докоснали се до колоездачното приключение. 80 – годишният майстор на спорта и заслужил треньор Стефан Бахаров доказва, че човешките възможности нямат граници...

Часове преди старта на най-популярния бревет в света обаче, четирима български състезатели остават без велосипеди, заради френски крадци. Как успяват да участват в надпреваратата и да финишират, вижте в следващото видео на кореспондентите в Хасково:

Маратонът няма състезателен характер, но е за време. Ако не успееш за 90 часа, все едно не си взел участие в него. Затова и подготовката за бревета трае една година.

Най-важни са велосипедите, а част от българите остават без своите малко преди началото на приключението. Налага им се спешно да купуват евтини колела, пригодени за шосейно колоездене, от магазините на Париж...

Родните колоездачи отсядат в местен хотел, снабден с камери, код за отключване и заключване на стаите, както и на портала и паркинга. Въпреки това са ограбени. Разочаровани са, че полицията не приема кражбата на сериозно. Не получават и извинение от управата на хотела.

Това не е първата кражба на състезателни велосипеди от френската столица. Преди година  часове преди старта на "Тур дьо Франс", друг отбор бе ограбен. Случаят тогава бе шумно отразен от френските медии, за разлика от сегашната кражба, която сполетя колоездачите ни.