на живо

За първи път българи срещу българин: "Лъвовете" и Казахстан на Мъри един срещу друг

Двата тима ще изиграят контролна среща в Унгария

Lap.bg

Станимир Стоилов стана първият българин, вкарал отбор в групите на Шампионската лига, а днес ще добави ново звание - първият български треньор, извел чужд национален отбор срещу "лъвовете".

Стоилов от няколко седмици е селекционер на Казахстан. Днес пък ще се изправи срещу изправи в контролна среща срещу българския национален отбор по футбол. Мачът ще се играе в унгарския град Фелчут, на стадион "Панчо Арена" и ще започне в 19:00 ч. българско време.

Снимка: Lap.bg

Преди мача 4-кратният шампион на Казахстан с клубния "Астана" Стоилов заяви, че за него срещата ще бъде емоционална, но няма да се поддаде на чувствата си и ще следи внимателно действията на своите футболисти. Българският специалист успя да постигне победа още в първия си мач начело на националния тим. Казахстан победи Унгария с 3:2 и прекъсна серия от 11 срещи без успех.

Петър Хубчев пък е настроен за експерименти. Доказа го по време на загубата на "лъвовете" с 0:1 от Босна и Херцеговина в Разград. Тогава той за първи път използва нова схема на игра с трима защитници. 

Снимка: Lap.bg

За мача в Унгария той отново обеща изненади и заяви, че ще разчита на играчите, които са в най-добра физическа форма. Хубчев изрази и своето задоволство от сериозното отношение на своите избраници по време на приятелските срещи, които може би ще се окажат последни за националните тимове.

"Ние държим да има отборен дух, себераздаване и много по-голяма отговорност, когато сее играе в националния отбор. Най-радостното е, че усещам това в отношението на тима", каза той на пресконференцията преди мача.

От септември 2018 г. започва новият турнир на УЕФА Лига на нациите, които има за цел да замени неравностойните контроли, а и да раздаде квоти за участие на европейското първенство през 2020 г.