на живо

Замесиха "Лев Инс" в спасението на футболния "Палермо"

Според медиите в Италия, клубът е станал жертва на измама

Getty Images/Guliver Photos

Българската застрахователна компания "Лев Инс" бе въвлечена в спасението на италианския футболен "Палермо". Според медиите на Апенините, клубът е станал жертва на измама покрай търсенето на гаранции, с които да получи зелена светлина за оставане в Серия "Б".

От години "Палермо", в който играе националът Ивайло Чочев, изпитва финансови затруднения. Само в рамките на последния сезон собствеността на клуба бе сменена три пъти. Отборът завърши на трето място в Серия "Б" и трябваше да играе плейоф за връщане в елита, но италианската федерация го наказа с изваждане в третата дивизия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Клубът спечели обжалването, но трябваше да представи гаранции, за да остане в Серия "Б" и през следващия сезон.

Последният собственик на "Палермо" - Салваторе Тутоломондо, обяви, че изпускането на срока на 24 юни се дължи на технически въпрос. Впоследствие "Република" съобщи, че "Лев Инс", която била посочена като източник на гаранцията, е отрекла да има общо със случая. Оказало се, че клубът предоставил средствата на посредник - брокер, твърдящ, че работи с българската компания.

"Бяхме измамени", заяви генералният директор на "Палермо" Фабрицио Лукести, цитиран от "Гадзета дело спорт".

От "Лев Инс" разпространиха съобщение, в което посочиха, че от началото на 2018 г. с цел превенция и защита на клиентите си компанията е открила представителства в няколко държави, включително и Италия.

Компанията твърди, че въпросният брокер е установен и той няма нищо общо с агенцията.

Публикуваме становището на застрахователната компания:

"Във връзка с тиражираната в медийното пространство информация относно застрахователната измама с италианския футболен клуб "Палермо", изпращаме официалното становище на ЗК "Лев Инс":

В началото на 2018 г. с цел превенция и защита на своите клиенти ЗК "Лев Инс" откри свои представителства в няколко държави, включително и Италия. Целта на тези партньорства е да се окаже юридическа и медицинска помощ, както и цялостно съдействие на нашите клиенти.

Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК "Лев Инс" в Италия чрез отдела си за Корпоративна сигурност, първо е узнало за замесването на името на Компанията в застрахователна измама, свързана с футболен клуб "Палермо".

След установането на брокера, който няма никакви отношения с Агенцията ни и респективно Компанията, осъществил злоупотребата на стойност 45 000 евро, от представителството ни в Италия се свързаха с мениджмънта на футболния отбор и ги уведомиха официално чрез сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователна измама.

По молба на клуба към ЗК "Лев Инс" Италия, днес е постъпило запитване да се направи оценка на риска и съответно да съдейства за решаване на казуса.

Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и компетентните власти.

ЗК "Лев Инс" се ангажира да съдейства на футболния клуб "Палермо", за да успее да гарантират финансовото си състояние и да получи право да участват в Серия "Б", след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия заради паричните си проблеми.".