на живо

Защо и на кого този канадски плувец показва неприличен жест всеки път преди състезание?

Обяснението на Санто Кондорели

Ако следите плувните надпревари на олимпийските игри в Рио е много вероятно да попаднете на един млад канадски състезател, който ще покаже среден пръст пред камерите. Този плувец е Санто Кондорели. Кондорели е един от най-перспективните състезатели на "кленовите листа". 

Когато е бил на 8 години Санто често губел от по-възрастните от него състезатели. Това много ядосвало младия плувец и баща му решил да вземе нещата в свои ръце. 

"Трябва да бъдеш уверен и да покажеш на всички твои противници това!" му заръчал баща му. "Преди състезание ми показвай среден пръст и аз ще ти показвам същото за увереност", казва на малкия си син Кондорели старши.

Този нетрадиционен поздрав е причинявал беди на Кондорели в миналото. На младежкия шампионат на САЩ през 2012, Кондорели се готви за финала си във дисциплината 100м. свободен стил. Както винаги, Санто спазва уговорката с баща си, но този път Кондорели старши е заел място на трибуните, точно зад телевизионните камери. Само можете да предположите какво улавят те. 

"Гледах към баща ми и му показах пръста, насочвайки го... точно към телевизионните камери. Трябваше да пиша извинение", спомня си канадската надежда. 

А дали Кондорели ще "поздрави" баща си и на игрите в Рио? Предстои да разберем.