на живо

Зауерланд посочи евентуалния следващ съперник на Кубрат Пулев

Кобрата може да се изправи срещу Диамантеното момче

Промоутърът на Кубрат Пулев - Нисе Зауерланд, заяви пред Sky Sports, че българският боксьор продължава да мисли за мач срещу Антъни Джошуа.

Един от двамата братя Зауерланд спомена и кой може да е евентуалният следващ съперник на Кобрата. Става дума за ливанеца Мануел Чар, който в момента държи титлата в тежката категория на Световната боксова асоциация.

Чар има 35 мача на професионалния ринг, като е спечелил 31 от тях. Диамантеното момче обаче, както наричат родения в Бейрут боксьор, се подложи на двойна операция на тазобедрената става през месец май.

Интересното е, че ливанецът бе прострелян 4 пъти в стомаха през септември 2015 г., след което претърпя животоспасяваща операция. Завърна се на ринга през юни 2016, когато нокаутира Андрей Мазаник от Беларус в осмия рунд на галавечер в Касел, Германия.

“Кубрат продължава да бъде в топ 3 на боксьорите в тежка категория в момента, така че никой от нас не е забравил за Антъни Джошуа. Естествено, не е ясно дали Джошуа още се интересува от такъв двубой, който би бил много голямо събитие за Пулев, както и за всеки излизащ срещу Джошуа в момента. Той се извиси не само като шампион, но вече е и световна суперзвезда. Доколкото знам, Пулев провежда леки тренировки и в момента планираме следващия му ход.

Естествено, че е много разочарован от проваления мач с Джошуа, който щеше да му донесе много пари. Тъй като Мануел Чар в момента трупа победи, би бил доста добра опция за Пулев, определено”, коментира Зауерланд.

Тагове:

@