на живо

Специалния се завръща, а "Реал" ще търси отмъщение

Тази вечер ще отпаднат още няколко въпросителни в Шампионската лига

Getty Images

ПСЖ, "Байерн" Мюнхен и "Ювентус" вече си гарантираха участие на осминафиналистите в Шампионската лига, а тази вечер още четири отбора ще се борят за място сред най-добрите 16.

"Реал" Мадрид навлезе във форма и ще се опита да я пренесе и срещу ПСЖ. Мачът е от 22:00 ч. на "Сантяго Бернабеу", а играчите на Зинедин Зидан ще търсят реванш за тежкото поражение с 0:3 в първата среща в Париж. Ако Кралския клуб победи парижани, ще се класира за елиминационната фаза на турнира. Това ще се случи и при загуба, но само ако "Брюж" не успее да си тръгне с трите точки от гостуването на "Галатасарай".

Снимка: Getty Images

Във втора група нещата изглеждат така - "Байерн" Мюнхен е сигурен осминафиналист, докато "Тотнъм" се нуждае от победа срещу "Олимпиакос" или дори равенство, ако "Цървена звезда" не спечели домакинството си на баварците. Ако "звездашите" спечелят, а гърците не победят "шпорите", сръбският гранд ще си гарантира третото място и елиминации в Лига Европа. 

Жозе Моуриньо пое "Тотнъм" миналата седмица и вече записа една драматична победа начело на лондончани.

Снимка: Getty Images

"С тези момчета никога не бих се страхувал да изляза в мач от Шампионската лига. Обичам надпреварата, колкото всеки друг във футбола. Не всеки има привилегията да бъде победител в Шампионската лига. Правил съм го два пъти и ще се радвам да добавя трети", каза Моуриньо на пресконференцията преди мача.

Завръщането на Специалния в Шампионската лига ще бъде ръководено от българския съдия Георги Кабаков, за когото това ще бъде втори наряд в най-силния клубен турнир през този сезон след "Реал" Мадрид - "Брюж".

Снимка: Getty Images

"Манчестър Сити" се нуждае от поне точка при домакинството си на "Шахтьор" Донецк, за да продължи напред. "Гражданите" ще се класират дори при загуба, ако "Динамо" Киев не победи "Аталанта". 

Снимка: Getty Images

"Ювентус" си гарантира 1/8-финал, но ще завърши на първо място в четвърта група, ако спечели домакинството си на "Атлетико" Мадрид. "Дюшекчиите" също ще се класират при победа. Устройва ги и равенство, но само ако и "Локомотив" Москва и "Байер" Леверкузен не се победят.