на живо

Жан Луи Шлесер пристигна в България (ВИДЕО)

Легендата ще кара за последно в пролога на Балкан-офроуд-маратона

В България пристигна многократният победител в различни автомобилни серии Жан Луи Шлесер, популярен с участието си във Ф1 и в по-ново време – с бъгито собствена конструкция, с което печели пустинни рали-рейдове в Африка. Затова и присъствието му в България предизвика интерес.

Г-н Шлесер, каква е причината да пристигнете в България – като изключим красивата природа, хубавите хора и едно известно любопитство?

- Пристигнах тук заради състезанието (Балкан-офроуд-маратон, който започва в петък – б.а.). Ще ми е любопитно да видя София, защото от много време имам добър приятел от тук, с когото се запознах в Париж. Той беше от България, в мароко играех шах с някои българи, така че познавам българите.

-За първи път пристигате не като участник, а като част от организаторите. Това означава ли край на Вашата състезателна кариера?

- Да, помислих си, че вече трябва да спра. Но ще продължа да давам съвети на хората, които се състезават и организират, като Тодор Христов например. Те правят изключителни усилия за организиране и участие в състезанията, натискат колкото могат, помагат и за Африка-рейс също. Имал съм успехи в различни серии, затова сега е по-добре да спра, докато съм на върха. – 0220.

Още от ексклузивното интервю на Жан Луи Шлесер – в следващото издание на „Зона Спорт” в понеделник, 8 септември, от 22ч. по bTV Action.