на живо

Жекова: Днес за мен беше една малка олимпиада (ВИДЕО)

"Колегите ми са впечатлени от Пирин", заяви най-добрата ни сноубордистка

Жекова: Днес за мен беше една малка олимпиада (ВИДЕО)

"Като емоция със сигурност нареждам това състезание сред най, най-хубавите, защото днес за мен това беше една малка олимпиада. Чувствах прекрасна енергия от страна на всички - на приятелите ми, на семейството ми, на всички хора, които дойдоха да ни подкрепят, въпреки лошото време. Беше много хубаво. Аз се радвам, че успях да остана спокойна. Карах добре. В момента не съм на 100% доволна от това, което вадя като потенциал на състезание. Явно минавам през малко по-труден период в кариерата си", каза най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова минути след като финишира на 7-о място в спринткроса в състезанието за Световната купа в Банско.

Тя отпадна на полуфинал, но отвя конкуренцията на скъсеното трасе и спечели малкия финал в дисциплината.

"Идеята е да се опитаме да пренесем нашата дисциплина и в града, така че повече хора да могат да ѝ се насладят. Идеята е тази къса версия да се превърне в едно шоу. Мисля, че беше много успешно днешното състезание и се надявам да имаме поне един такъв стоп от световния тур и за в бъдеще", заяви Жекова.

Тя разкри, че нейните конкуренти са били впечатлени от организацията и най-вече от условията и природата не само в Банско, а в цял Пирин.