на живо

Жиру и головете, които спират дъха (ВИДЕО)

Френският футболист на "Челси" добави още един шедьовър по време на мача с "Атлетико" Мадрид

Reuters

"Ако Оливие Жиру покаже на своите внуци головете си, ще си помислят, че е бил по-добър от Пеле" - това заключение прави през 2017 г. френският журналист Мат Спиро. 

А неговият сънародник, който в момента носи фланелката на английският футболен гранд "Челси", продължава да трупа нови попълнения към колекцията си. 

Последното е прясно-прясно, само на няколко часа. Жиру вкара със задна ножица във вратата на "Атлетико" Мадрид по време на първия мач от осминафиналите в Шампионската лига. Това беше гол 221 в професионалната му кариера. 

Жиру премина през френските "Гренобъл", "Тур", "Монпелие" и английските "Арсенал" и "Челси".

На 1 януари 2017 г. той носеше фланелката на "артилеристите" и прати топката във вратата на "Кристъл Палас" със зрелищен "скорпион". Тогавашният мениджър на "Арсенал" Арсен Венгер категорично заяви, че това е най-красивото попадение, на което феновете на стадион "Емиратс" са ставали свидетели! 

Специалистите от Световната футболна централа ФИФА подкрепиха думите му, като му връчиха наградата "Ференц Пушкаш" за най-красив гол!

Припомняме ви и попадението на Жиру във вратата на Швеция по време на мача срещу националния му тим Франция при победата с 2:1 през 2017 г.

Нещо като гола му във вратата на "Тотнъм" през 2020 г., когато вече беше част от "Челси".

Французинът бележи и с глава. Направи го във вратата на "Динамо" Киев, когато записа хеттрик през 2019 г.