на живо

Живко Атанасов - за "Левски", мечтите... и съветите на мама (ВИДЕО)

Футболистът на "сините" гостува в предаването "COOLt"

Живко Атанасов - за "Левски", мечтите... и съветите на мама (ВИДЕО)

Футболистът на "Левски" Живко Атанасов гостува в предаването "COOLt" по bTV, в което разкри кои са трите му най-големи успеха от началото на годината.

Защитникът сподели и колко важни са били съветите на неговата майка - легендата на родната лека атлетика Йорданка Донкова, и ролята ѝ за неговото израстване не само като човек, но и като спортист.

"Винаги съм искал да наследя нейната дисциплина. В последните години мисля, че вече ми се получава по-добре. Много говорим с нея. И като цяло, още от юноша, от тийнейджър, тя ме е вкарвала в пътя, в който трябва да бъда, и ме е карала да мисля по начина, по който трябва - като зрял човек.", каза Атанасов, който се завърна в "Левски" това лято. 

"От малък исках да стана футболист. Майка ми опита да ме насочи към какви ли не индивидуални спортове. Тя, като човек, който е бил в индивидуален спорт, знае много добре, че каквото направиш е само за теб, не зависиш от колегите ти. Но тя ми е разказвала историята как съм бил тропнал с крак на 7-годишна възраст и съм казал "Или футбол, или нищо!"

А за кой голям европейски отбор мечтае да играе бранителят - вижте във видеото!