на живо

Жребий за шампиони

bTV Action ще излъчи тегленето на осминафиналните двойки в Шампионската лига днес от 13:00 ч.

Всичко е ясно - 16-те най-добри клубни отбора в Европа приключиха с празненствата след последните мачове от груповата фаза на Шампионската лига, а днес са се настанили удобно пред телевизорите и чакат жребия за 1/8-финалите. 

Футболните привърженици ще могат да наблюдават церемонията традиционно пряко по bTV Action от 13:00 ч., за да могат да бъдат след първите, които ще изпитат вълнението от формирането на двойките, които ще блестят в ефира и на терена в началото на 2018 г. 

Отборите са 16 и са разделени в две урни, в зависимост от мястото, на което завършиха след шестте мача от груповата фаза.

Първа урна: "Манчестър Юнайтед", "Пари Сен Жермен", "Барселона", "Рома", "Тотнъм", "Ливърпул", "Манчестър Сити" и "Бешикташ".

Втора урна: "Ювентус", "Байерн" Мюнхен, "Базел", "Шахтьор", "Челси", "Реал" Мадрид, "Порто" и "Севиля".

Отбори, играли един срещу друг в груповата фаза, или такива от една и съща държава, не могат да се изправят един срещу друг на този етап от турнира!

Първите мачове ще са на 13 и 14 февруари 2018 г., а реваншите - на 20 или 21 февруари. Най-интересните срещи ще бъдат предавани пряко в каналите на bTV Media Group.