на живо

Жребият за 1/8-финалите на Шампионска лига предвещава дербита

Гледайте церемонията в Нион пряко по bTV Action от 13:00 ч.

uefa.com

След приключването на груповата фаза на Шампионската лига, идва ред на жребия за 1/8-финалите на турнира.

Първите шест мача от турнира разпределиха равностойно по-изявените отбори в групите на поставените и непоставените, което предвещава доста интересни сблъсъци в елиминациите.

Сред класиралите се напред в турнира има 7 тима, които са печелили трофея до момента - "Реал" Мадрид, "Барселона", "Байерн" Мюнхен, "Борусия" Дортмунд, "Ювентус", "Порто" и "Бенфика". Не всички от тях обаче успяха да спечелят своите групи и да влязат в урната на поставените.

Ето как са разпределени отборите за днешния жребии, според представянето им в груповата фаза:

Поставени отбори (завършили на първо място в групата): "Арсенал", "Наполи", "Барселона", "Атлетико" Мадрид, "Монако", "Борусия" Дортмунд, "Лестър", "Ювентус"

Непоставени отбори (завършили на второ място в групата): "Пари Сен Жермен", "Бенфика", "Манчестър Сити", "Байерн" Мюнхен, "Байер" Леверкузен, "Реал" Мадрид, "Порто", "Севиля"

Жребият не може да събере в една 1/8-финална двойка отбори от една държава или такива, играли в една и съща група.

Първите мачове от елиминациите са на 14-15 и на 21-22 февруари, а домакин ще е непоставения тим. Реваншите са на 7-8 и 14-15 март.

Жребият в Нион може да гледате пряко по bTV Action днес от 13:00 ч. Час по-късно ще станат ясни и 1/16-финалните двойки в Лига Европа, където участник е "Лудогорец".