на живо

Журналистът Явор Пиргов: Джошуа мисли за Фюри и това ще му изиграе лоша шега (ВИДЕО)

В Англия вече не харесват толкова олимпийския си шампион, коментира колегата пред bTV

Журналистът Явор Пиргов: Джошуа мисли за Фюри и това ще му изиграе лоша шега (ВИДЕО)

Колегата Явор Пиргов, който от години живее в Лондон, смята, че Антъни Джошуа ще подцени Кубрат Пулев в мача за световните титли по бокс, и това ще му изиграе лоша шега.

Пиргов, който е един от най-известните ни футболни спортни журналисти през последното десетилетие, коментира предстоящия двубой пред екипа на bTV в британската столица.

"Изненадан съм с оглед на интереса, който представляваха предишните двубои на Антъни Джошуа, в които той защитаваше, и когато беше и претендент срещу Кличко, след това с Руис. Интересът тогава беше в пъти по-голям. Сега според мен е обидно малък, но тук не съм сигурен, че "вината" е изцяло на българина Кубрат Пулев. Смятам, че след първия мач на Антъни Джошуа с Анди Руис и неговата загуба, английските му привърженици леко се разочароваха. Да, медиите все още продължават да го наричат олимпийската легенда, защото той е олимпийски шампион и тук на Острова това се цени изключително много. Но въпреки това самите фенове са разочаровани.", коментира Явор Пиргов пред bTV.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Следейки форумите, откривам едно отдръпване в подкрепата към Джошуа. Мнозина привърженици явно са доста злопаметни, защото в момента казват, че те ще подкрепят Пулев, ще стискат палци за Пулев, не вярват на Джошуа. В ролята му на фаворит, той ако спечели този мач, те с нетърпение чакат следващия му с Тайсън Фюри. В момента Фюри е по-обичаният на Острова. Това, разбира се, не означава, че Антъни Джошуа няма своята подкрепа, няма своите последователи, няма любовта на може би половин Англия." 

Според журналиста, който от дълги години живее в Лондон, е напълно възможно Джошуа да подцени двубоя с Пулев, тъй като мисли за сблъсъка със сънародника си.

"Не съм убеден, че тази ставка, която дават букмейкърите за толкова лесна победа на Антъни Джошуа, всъщност е реална. Да, може би той е фаворитът, той е носителят на поясите, но смятам, че при едно добро стечение на мача - ранен разтърсващ удар от страна на Кобрата, не съм сигурен доколко психиката на Джошуа е достатъчно силна, за да издържи. И срещу Поветкин, и срещу Руис показа едно разколебаване, когато получи разтърсващ удар. Така че смятам, че Кобрата има своите шансове. Доколкото разбирам той вече е поканил Тайсън Фюри на тази галавечер, и има желание веднага след мача да уговорят следващия им бой, в който той да защитава титлите си срещу Фюри. Не съм убеден, че той е абсолютно концентриран върху двубоя с Кубрат Пулев и това може да му изиграе лоша шега.", добави Явор Пиргов.

Явор Пиргов е кореспондент на вестник "Тема спорт" за Великобритания. Години наред живее в Лондон с цялото си семейство. Синът му Георги Пиргов е един от най-големите ни таланти на водна топка, като тренира и играе в британски клуб.