на живо

Златан Ибрахимович със съмнения за тежка травма (ВИДЕО)

Футболистът се контузи по време на четвъртфинала от Лига Европа срещу "Андерлехт"

Getty Images

Златан Ибрахимович здравата изплаши щаба на "Манчестър Юнайтед" и мениджъра Жозе Моуриньо. 35-годишният футболист беше принудително заменен в края на второто полувреме от четвъртфинала на Лига Европа между "червените дяволи" и "Андерлехт".

След борба за висока топка в наказателното поле на противника, шведът се приземи лошо. Десният му крак се усука, а коляното му поддаде. В крайна сметка Ибрахимович излезе от терена ходейки, но с помощта на хора от лекарския щаб на "Юнайтед".

Той не използва услугите на специално докараната пред стадиона линейка, която трябваше да го откара в болница. Шведът си тръгна сам, въпреки че очевидно изпитваше болки.

След срещата Моуриньо обяви, че от лекарския щаб имат съмнения, че футболистът е със скъсани кръстни връзки.

"Не искам да коментирам предварително, но моята кариера като треньор ме кара да мисля, че травмите на Ибра и Рохо не са приятни. Ще изчакаме прегледите утре и вдругиден, но...", коментира Специалния пред "Скай Италия" веднага след мача.

Ако опасенията на "червените дяволи" се потвърдят, то шведът ще бъде извън терените до края на сезона. Така Моуриньо ще трябва да се лиши от своя голмайстор за решителните срещи в Лига Европа и Висшата лига. 

Ибрахимович пристигна на "Олд Трафорд" в началото на настоящия сезон. В 46 мача той отбеляза 28 гола. Договорът на шведа изтича в края на кампанията, но и двете страни заявиха желанието си да продължат контракта с още една година.