на живо

Златко Захович: "Левски" е голям клуб. Очаквам трудни мачове

"До последната минута на мача в София и двата отбора ще имат проблеми", заяви спортният директор на Марибор

Никола Кацаров

Известният словенски футболист от близкото минало и настоящ спортен директор на Марибор - Златко Захович, заяви пред bTV, че очаква тежки мачове срещу "Левски".

Бившият футболист има 80 мача за националния отбор на Словения в кариерата си и е обличал фланелките на клубните "Порто", "Олимпиакос", "Валенсия" и "Бенфика".

""Левски" е голям клуб с богата история. Нормално е да очакваме трудни мачове срещу такъв отбор. Тимът ви е много техничен. Треньорът Люпко Петрович е печелил Шампионската лига и работи отлично тактически. В отбора на "Левски" има добра организация. Мисля, че до последната минута на мача в София и двата отбора ще имат проблеми и ще трябва да страдат.", заяви Захович.

Днес "сините" пристигнаха в Словения за първия си мач от втория предварителен кръг на "Лига Европа". Срещата ще бъде предавана пряко в ефира на bTV Action утре (14.07) от 20:00 ч.

"Очаквам да контролираме играта, Левски да играе по-защитно, за да постигне добър резултат преди мача в София. На скамейката на "Левски" има добри играчи и те могат да внесат свежест в края на мача. Разчитаме много на феновете, те са ни помагали срещу много големи отбори на нашия стадион. Феновете на "Левски" също са страхотни и знаем, че ще ни е трудно на реванша. Очаквам два красиви мача и се надявам да победим", оптимист е той.

Снимка: Никола Кацаров

Захович коментира и състоянието на Марибор, който преди две години влезе в групите на Шампионската лига.

"Миналият сезон беше труден, но това е нормално след няколко страхотни години, в които постигнахме големи успехи. Имаме отличен отбор с млади играчи.

Всички сме отдадени на работата си. Работим много. Не е лесно да постигаме успехи, но правим всичко възможно, за да може нещата да се случват. Лесно е да харчим пари, но трябва и да печелим такива. Нужно е да пестим, няма начин. Така се работи в клубовете от Източна Европа", заключи той.

Мачът "Марибор" - "Левски" е утре (14.07) и ще бъде предаван пряко в ефира на bTV Action.

Реваншът в София е другата седмица и ще бъде предаван в ефира на bTV.