на живо

„Реал” с повече трофеи, отколкото загуби през 2016 г.

Отборът на Зидан влиза в историята

Президентът на "Реал" Мадрид Флорентино Перес определи годината като много успешна. Той призна, че 2016 г. е „сред най-добрите в историята” на клуба от испанската столица. И цифрите го доказват. През настоящата година „белите” имат повече трофеи, отколкото загуби в официални мачове.

Преди няколко месеца футболистите на Зинедин Зидан спечелиха Шампионската лига и Суперкупата на Европа, а преди броени дни те добавиха във витрината си и трофея от Световното клубно първенство.

По този начин "Реал" задминаха конкурента си „Барселона” по спечелени международни трофеи – 21:20.

В същото време „Реал” допусна едва две загуби през календарната година. Първата от тях бе на 27-ми февруари. Тогава "белите" бяха победени от градския съперник „Атлетико” на „Сантиаго Бернабеу”. След това поражение всички очакваха сезон 2015/16 да се окаже катастрофален за "Кралския клуб". Треньорският пост на наскоро назначения Зидан започна да се клати.

Ситуацията се усложни още повече в началото на април. „Реал” гостува на германския „Волфсбург” в първа среща от 1/4-финалната фаза на Шампионската лига, а домакините победиха с 2:0, обричайки „Реал” на тотален провал през кампанията.

В този момент Кристиано Роналдо излезе на сцената. С хеттрик във втория мач новият носител на „Златната топка” класира тима си напред. Преди реванша малко хора предполагаха, че скоро след това „Реал” ще се поздрави с трофея от най-престижния европейски турнир.

Нещо повече, възпитаниците на Зидан завоюваха още 2 купи и са в серия от 37 срещи без поражение във всички надпревари – нов клубен рекорд.

Въпреки това „Барселона” обра всички трофеи на испанска земя – титлата в Ла Лига, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. В момента обаче „Реал” е с аванс от 3 точки в първенството пред каталунския си съперник и е с мач по-малко.

Амбициите на столичани са да прекъснат серията си от 4 поредни сезона, в които не могат да се доберат до титлата на страната.