на живо

ЦИК за Sofia Open: Столичната общинска избирателна комисия решава

Разочарование, срам и гняв, коментира Мико Кузманов

 

Централната избирателна комисия излезе със становище по отношение провеждането на турнира АТР 250 Sofia Open.

"Българската тенис федерация поиска становището на Централната избирателна комисия (ЦИК) дали в „Арена София“ ще има възможност да се проведе международния тенис турнир "София оупън" в периода 4-11 ноември, което съвпада с балотажа на местните избори на 5 ноември.

ЦИК препрати писмото към Столичната общинска избирателна комисия, тъй като тя е компетентна и определя местата за приемане на книжата от секционните избирателни комисии след края на вота", се казва във становището.

В същото време и втората ни ракета Димитър Кузманов коментира в социалните мрежи отказът на БФТ да бъде домакин на турнира.

Надпреварата трябваше да се проведе в Израел, което обаче е невъзможно заради военната обстановка в региона.

Снимка: Lap.bg

"Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарованието, срамът и гневът заемат еднакъв връх в съзнанието ми. Мисля, че това което се случи през последните два дни е прецедент в спорта. Като член на УС на БФТ искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе.

Изпуснахме невероятна възможност предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните възможности за реклама на държавата ни по света (над 800 милионна тв аудитория), изпуснахме бъдещи инвеститори в страната ни, но най-важното изпуснахме възможността спортът в България да се развива. Седя и си мисля, какво щеше да стане, ако въпросните бюлетини се брояха в "Асикс Арена", НДК или зала "Универсиада"?, пише Мико.