на живо

"Дай парите или отиваш в затвора!"

Полицай обрал Анди Родик на улицата в Москва

"Дай парите или отиваш в затвора!"

Американският журналист Тъкър Карлсън интервюира Владимир Путин в Русия, като в същото време той успя да се разходи из магазините и да покаже цените в сравнение със САЩ.

Това видео предизвика голяма буря в обществото отвъд Океана, но в крайна сметка стана ясно, че "заплатите в Русия са много по-ниски и че по-ниските цени не значат нищо".

По темата се включи и бившата първа ракета на САЩ 41-годишният Анди Родик. Той разказва в поредица от туитове за единственото си пътуване до Русия през 2006 г. за мач от турнира за Купа "Дейвис".

Родик обедини сили с Джеймс Блейк и близнаците Боб и Майк Брайън, за да представляват САЩ на престижното отборно събитие. Преди това бяха победили с 4-1 Румъния, за да се класират за 1/4-финалите. С победа с 3-2 над Чили янките стигнаха до полуфиналите, като се изправиха срещу Русия в Москва. Серията им спря тук - 3-2 за бъдещия шампиони Русия.

Не загубата обаче бе най-болезнена за Родик в руската столица.

"Бях ограбен от полицай насред улицата в Русия през 2006 г., когато бяхме там по време на Купа Дейвис. Това е истинска история. Той дойде при мен и ме попита колко пари имам? Казах 300 долара. Той ми каза да му го дам, или отивам в затвора. Платих, а той продължи по пътя си, без никакви емоции. Никога повече не отидох там", споделя Анди.

Последователите продължиха да му задават въпроси, така че наред с други неща Родик каза, че "не знае дали полицаят е знаел кой е той" и че дори не е мислил да обяви публично какво се е случило.

"Исках да измъкна оттам безопасно. Не исках да вдигам шум около това, в случай, че съм попаднал на просто лош актьор, но сега, като го гледам, разбирам другите фактори", добавя шампионът.

Родик е бивш №1 в свет и победител на US Open през 2003 г.