на живо

Доживотно наказание за български тенис съдия

Той е наказан за залагания и корупция

Българският съдия по тенис на корт Павел Атанасов е наказан да не ръководи мачове до живот. Санкцията идва от Международната агенция за тенис интегритет (ITIA).

Причината са нарушения на програмата за борба с корупция и тениса. Става дума за прекрачване на правилата цели 21 пъти в периода 2021 - 2023 г. 

Атанасов е санкциониран за редица провинения , в това число манипулиране на данни за точкуване на мачове с цел залагания, улесняване на залаганията, участие в заговор за корупционни престъпления, както и липса на докладване за корупционни подходи.

Той трябва да плати и глоба в размер на 10 000 долара.

Атанасов е съдия на национално ниво. Той е обжалвал наказанието си, но след това е оттеглил жалбата.

Снимка: btvnovinite.bg

"С оттеглянето на жалбата си, Атанасов ефективно призна отговорността си за множество нарушения на програмата между 2019 и 2023 година. Включително манипулиране на данни за точкуване на мачове, заговор за извършване на корупционни престъпления, залагания на тенис мачове и липса на докладване за корупционни подходи", съобщават от ITIA.

Той е вторият български съдия, наказан от агенцията за тази година. В началото на 2016 г. Стефан Миланов получи забрана да съдийства за 16 години!