на живо

Два пъти за 4 дни: Синер пак победи Джокович (ГАЛЕРИЯ)

Ще играе за титла и 6 милиона долара

Reuters
 

Яник Синер се класира за финала на демонстративния турнир Six Kings Slam в Рияд.

За втори път в рамките на последните 4 дни италианецът доказа, че в момента е по-добрият играч от 24-кратния шампион от Големия шлем Новак Джокович.

Световният №1 трябваше да хвърли далеч повече сили спрямо случилото се на финала на Мастърса в Шанхай и не остави шансове на най-успешния играч в историята на тениса, надигравайки го за четвърти пореден път - 6:2, 6:7(0), 6:4 за 147 минути игра.

По този начин 22-годишният тенисист вече има положителен баланс в сблъсъците си със сърбина и ще има шанс да грабне 6-те милиона долара, които се полагат на шампиона в Рияд.

 

Синер ще срещне Рафаел Надал или Карлос Алкарас на финала.

В първия сет Яник Синер почти нямаше трудности, като проби още във втория гейм.

Ноле започна втория сет в пробив, който Синер успя да върне в четвъртия гейм – 2:2. Оттам нататък двамата бяха безгрешни при подаванията си и стигнаха до тайбрек, в който Джокера бе безпощаден - 7-0!

Синер стигна до пробив за 4:3 в решителната част, но Джокович реализира рибрейк. Световният №1 на свой ред проби подаването на съперника за трети път и поведе в сета с 5:4, след което успя да вземе подаването си за 6:4 и се класира за мача за титлата.