на живо

Джокович реши дали ще участва на олимпийските игри (ВИДЕО)

Сърбинът има един бронзов медал

 

Световният №2 в тениса Новак Джокович реши дали ще участва в Париж 2024. Олимпийският комитет на Сърбия обяви, че носителят на 24 титли от Големия шлем ще представя страната на Игрите.

За Ноле това ще бъде пето участие на Олимпиада. Той завоюва бронз при дебютното си, а в следващите 3 на два пъти отстъпи в малкия финал.

В началото на годината Джокович посочи Париж 2024 като свой приоритет през настоящия сезон. Турнирът ще се проведе на кортовете на "Ролан Гарос" между 27 юли и 4 август.

Снимка: Getty Images

В момента 37-годишният тенисист се възстановява от операция на менискуса, след като получи контузия на коляното именно на "Ролан Гарос". Очакванията бяха да пропусне "Уимбълдън", но според медиите в Сърбия звездата им ще бъде на линия и за него.

Междувременно бившият №9 в света Николас Алмагро предупреди Джокович да бъде внимателен с травмата.

 

"Аз разкъсах менискуса си по много сходен начин. Жестовете ми бяха същите като тези на Джокович в Париж. Изглеждаше сякаш нищо не се е случило, но щом се изправих, веднага видях колко съм нестабилен и не можах да продължа мача. Веднага ми стана ясно, че става въпрос за проблем с мениксуса, докато го гледах срещу Серундоло, но започнах да се съмнявам в петия сет, защото се движеше толкова добре, а аз изобщо не можех да помръдна след това.", коментира испанецът пред местната медия Relevo.

Снимка: Getty Images

"Разликата вероятно се крие в това, че при мен имаше счупване, докато при него говорим за разкъсване. Въпреки това, Новак трябва да е много внимателeн, защото изглежда като лека контузия, но това изобщо не е така."

"Не е нужно да бърза, защото подобен тип контузии не са никак леки и трябва да внимава. Роджър Федерер имаше сходна травма, която трябваше да го извади от кортовете за около месец, а накрая се стигна до неговото отказване, така че е важно за Новак да регулира процеса на възстановяване по оптимален начин, за да не се стига до усложнения.", допълни той.

Снимка: Getty Images