на живо

Григор Димитров: Дремнах 17 пъти, докато изчакам реда си

"Изиграх първия си мач през миналата неделя, след това излязох на корта чак във вторник, а утре пак е неделя..."

Григор Димитров: Дремнах 17 пъти, докато изчакам реда си
 

Григор Димитров трябваше да чака два дни, за да успее да приключи със Зизу Бергс - мач от третия кръг на "Ролан Гарос".

Двубоят на българина беше местен на няколко пъти по различните кортове, докато накрая не завърши снощи на "Филип Шатрие", което изобщо не се хареса на хасковлията.

Днес първата ни ракета ще играе на 1/8-финал срещу Хуберт Хуркач.

"Определено не помага да престоиш 15 часа в съблекалнята и бях наистина щастлив, когато излязох на корта. Бях готов да да играя навсякъде, ако ще и да е на кортове извън комплекса.

Снимка: Reuters
Преместиха началото ни за след мача на Зверев, който се забави толкова много, а дъждът спря и нашият корт стоеше празен. Мисля си, че този двубой можеше да завърши значително по-рано и можеше да се намери начин, за да се случи това. Изиграх първия си мач през миналата неделя, след това излязох на корта чак във вторник, а утре пак е неделя.

Като цяло загубих следите на времето и мястото, в което ми се налага да играя през последните няколко дни и просто гледам да се приспособя към ситуацията. Мисля, че направих около 17 дрямки, докато изчакам реда си, а също така изгубих бройката на всичкия ориз и плодове, които погълнах в тези часове.

Снимка: Reuters

Никога не съм изпитвал подобно нещо през 15-годишния си опит като професионален тенисист и съм щастлив, че се справих по този начин", сподели световният номер 10, цитиран от tennis.bg.