на живо

Григор Димитров: С Надал си тръгва и част от мен

Ние се забавлявахме много извън корта и непрестанно се шегувахме един с друг. Сега не виждам това, каза първата ни ракета пред Eurosport

 

Григор Димитров сподели, че е бил натъжен от оттеглянето на Доминик Тийм, както и от новината за предстоящото такова на Рафаел Надал. Австриецът изигра последния си мач на турнира във Виена тази седмица, докато Матадора ще се сбогува с професионалния тенис на финалите за Купа "Дейвис".

"Тъжно е... Преди няколко дни видях Доминик във Виена. В такива моменти няма как и аз да не се замисля за живота след тениса. Всичко си има начало и край, разбира се, но когато видиш да се оттеглят играчи, с които си отраснал и които в продължение на толкова много години са те подтиквали да бъдеш по-добър, това сякаш отнема частица от самия теб", каза световният №9 в интервю за Eurosport.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Димитров признава, че все повече ще му липсват приятелствата и задружната атмосфера с играчите от неговото и по-старото поколение.

"Уважавам новото поколение и всички негови представители, но ние се забавлявахме много извън корта и непрестанно се шегувахме един с друг. Сега не виждам това сред по-младите играчи. Липсва ми здравословната конкуренция, но, както казах, изпитвам голямо уважение към тенисистите от новата генерация".

 

Макар вече да е сред ветераните в Тура, Димитров за пореден път заяви, че не мисли за оттегляне и че е убеден, че все още е в състояние да бъде претендент за най-големите трофеи.

"Знам, че рано или късно идва времето на всички ни и че моето ще е по-скоро в сравнение с повечето играчи, но мисля, че още не съм толкова близо.

Ще продължавам да се боря и да правя всичко по силите си, за да остана на най-високото ниво. Ако тялото ми ми позволи да продължа да играя по начина, по който го правя в момента, ще бъде много щастлив", завърши трикратният полуфиналист от Големия шлем.