на живо

Григор ще бъде поставен под №9 на US Open (ВИДЕО)

Жребият е тази вечер

 

Григор Димитров запази деветата си позиция в ранглистата на АТР и ще бъде поставен под №9 и в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ.

Най-добрият български тенисист със сигурност ще се изправи срещу непоставени съперници в първите два кръга, а в третия може да срещне един измежду поставените от 17-о до 24-о място - Франсис Тиафо, Феликс Оже-Алиасим, Лоренцо Музети, Юго Умбер, Себастиан Баес, Алехандро Табило, Карен Хачанов и Артур Фис.

В четвъртия кръг идва по-трудното - първата ни ракета би могъл да се изправи срещу някой измежду Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач и Каспер Рууд.

Това означава, че Димитров има възможност да избегне двубой срещу топ 4 до четвъртфиналите, където вече е вероятна среща с водач на някоя от четвъртините – Яник Синер, Новак Джокович, Карлос Алкарас или Александър Зверев.

 

Жребият за турнира ще бъде изтеглен днес в 19:00 часа българско време.

Снимка: БГНЕС

След US Open хасковлията ще се завърне в родината, а на 17 септември ще играе демонстративен мач срещу световния №2 Новак Джокович.

В домакин на зрелището ще се превърне "Арена София", а който няма да е в залата, ще може да научава всичко най-интерeсно и важно преди, по време и след мача - в каналите на bTV Media Group.