на живо

Хачанов срещу Циципас в полуфиналите на Australian Open

Двамата не загубиха сет в четвъртфиналите

Карен Хачанов - Стефанос Циципас е първият полуфинал на Australian Open! Двамата намериха място в Топ 4 без да загубят сет в четвъртфиналите.

Руснакът се наложи над Себастиян Корда с 2:0 сета (7:6 /5/, 6:3) и отказване на американеца при 0:3 в първия мач от четвъртфиналите, който се проведе на "Род Лейвър Арена". Корда се оттегли заради болки в китката на дясната ръка.

Снимка: Reuters

Световният №20 показа по-здрави нерви в откриващия сет и го взе със 7:6, като спечели тайбрека със 7:5. Втората част бе равностойна до 3:3, след което Хачанов се наложи в следващите три гейма за 6:3. Руснакът поведе с 3:0 в следващия сет, но здравословните проблеми на Корда наклониха изцяло везните към това да се откаже и мачът приключи.

Снимка: Reuters

Циципас преодоля Иржи Лехечка от Чехия с 3:0 сета (6:3, 7:6 /2/, 6:4) във втория четвъртфинал за деня на австралийска земя. За гърка това ще бъде четвърто участие на полуфинал в Мелбърн.

Той не изпусна контрола в първия сет, спечелен с 6:3. Втората част предложи оспорвана битка - двамата взимаха своите подавания и всичко се реши в тайбрека, в който гъркът надделя с 6:2 и поведе в общия резултат с 2:0. Сценарият се повтори и в следващия сет до 4:4, но Циципас спечели своето подаване и проби чеха, за да сложи точка на спора.

Снимка: Reuters