на живо

Каква музика всъщност слуша Новак Джокович? (ВИДЕО)

Поглеждаме към архивите

 

Темата за музикалните желания и вкус на Новак Джокович се оказа неизчерпаема! 

След прекрасния шоу мач, който актуалният олимпийски шампион и Григор Димитров изиграха в София, се видя, че сръбската тенис звезда се забавлява най-много на песента "Луда по тебе" на Камелия, която пък е кавър на "Luda za tobom" на Лепа Брена. 

Това стана ясно от клипове от посещението на двете световни звезди в дискотеката, тъй като тази мелодия не прозвуча в залата. 

"Това, което аз пусках, беше изцяло подчинено на това, което този човек харесва", заяви DJ Мартен, който също попадна в "окото на бурята". 

Какво обаче наистина харесва и слуша Новак Джокович? Да проверим архивите!

 

Започваме с мелодия, с която няма да сбъркаме! "Veseli se srpski rode" на Даница Църногорчевич. Тя е родена в Черна гора и изпълнява авторска и народна музика. С тази мелодия Джокович отпразнува златния си медал от Париж - и във Франция след мача, и в Белград, където беше тържествено посрещнат. 

Джокович и семейството му са добри приятели с певицата и съпругът ѝ - дякон Иван.

В Париж бившият номер 1 в света на тениса празнува и под звуците на "Miki, Milane" - песен от 2009 г. на фолк ветеранката Вера Матович, който обаче се сдоби с популярност преди няколко месеца заради социалните мрежи, а наскоро баскетболистът Лука Дончич я ползва в реклама. 

В дискотеката в Белград след посрещането на олимпийските медалисти на Сърбия пяха цял куп популярни турбо фолк певци - Таня Савич, Милица Тодорович, Милица Павлович, Джани, Никола Роквич, Желко Сашич и други. Стигна се дори до скандал, че някои от тях изпълнили по повече песни, за сметка на други. 

 

Но да се върнем в по-далечното минало. Преди 10 години Джокович вдигна пищна сватба с Йелена. Тогава за доброто настроение на гостите се грижеха Милица Тодорович, кумът на Христо Стоичков - Мирослав Илич и бенд с певицата Александра Дабич, която изпълнява всякакви стилове. 

На сватбата на брат си Джоле обаче Ноле се придържаше към модерния фолк, пеейки със Саша Ковачевич, Александра Прийович, Желко Самарджич и Милица Павлович. Дори спечели и бакшиш. 

Но пък Ноле има и друга страна. 

 

В профила му в социалните мрежи има видео от 2015 г., когато е на концерт на AC/DC в Париж.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

През 2020 г. пък беше гост на един от най-успешните хърватски музиканти - поп изпълнителя Златан Стипишич Габони.

 

Преди година Джокович свири на саксофон по време на концерта на известния хърватски виолончелист Степан Хаузер.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by HAUSER (@hausercello)

Едно от най-скандалните изпълнения на Ноле обаче си остава дуетът с... баща му. През 2023 г. тенисистът и семейството му отпразнуваха титлата от Откритото първенство на Австралия с "Kosi tata, kosim ja" - шеговита песен за пиянството на баща и син по време на сенокос. 

 

Самият Сърджан често празнува с турбо фолк мелодии, докато майката на Ноле Дияна е по-сдържана в музикалния си вкус.