на живо

Надал зарадва феновете, ще играе на Ролан Гарос

Матадора ще се вихри на любимия си турнир

Reuters

Рафаел Надал ще изпълни целта си и ще може да защитава титлата си на Ролан Гарос. Испанецът ще се завърне на корта съвсем скоро. Това обяви Тони Надал, който е бивш треньор и чичо на Матадора в интервю за Радио "Марка".

Снимка: Reuters

Краля на клея не е играл от началото на годината, когато получи контузия в бедрото на Откритото първенство на Австралия. Всички очаквания бяха, че той ще пропусне любимия си турнир, но неговият чичо опроверга тази информация и допълни, че ще играе още на Мастърса в Рим, който ще се проведе от 10 до 21 май.

Снимка: Reuters

Той иска да играе, остава още малко до неговото завръщане. Рафа ще играе в Париж. Колко ще бъде готов зависи от това как ще тренира през следващите седмици и как ще се представи в Рим“, заяви Тони Надал.

Снимка: Reuters

Това не е първият път, в който световният №14 пропуска голяма част от сезона поради контузии. Именно честите травми се оказаха достатъчни за него да не играе на редица турнири. Последните новини определено ще зарадват феновете на Надал, който ще може да се вихри в Париж между 28 май и 11 юни. 22-кратният шампион от Големия шлем има във витрината си 14 титли от надпреварата във френската столица.