на живо

Надал: Играх на инжекции, няма да издържа още дълго така

Носителят на 22 титли от Шлема може да пропусне "Уимбълдън"

Reuters

Рекордьорът с 22 титли от Големия шлем - Рафаел Надал, обмисли дали да участва на "Уимбълдън". Той обясни, че пътят към 14-ия триумф на "Ролан Гарос" му е коствал огромни усилия, като през цялото време е бил на инжекции.

Снимка: Reuters

"Ще играя на "Уимбълдън" единствено в случай, че съм в нужното физическо състояние. Не желая да поемам ненужни рискове със здравето си, но и няма да подценя този турнир с лека ръка. Обичам "Уимбълдън" и пазя доста скъпи спомени от там. Искам да играя на "Уимбълдън", само че към момента не мога да кажа дали това ще стане. Ако намерим начин да играя без обезболяващи, тогава няма да има проблем. Но както споделих, нито мога, нито желая да преминавам през това на всеки турнир", заяви Надал.

"Изобщо не усещах ходилото си. Играя с инжекции в нерв на крака, за да нямам болка, но те отнемат всякаква чувствителност на цялото ходило. Изключително трудно е. Няма да успея да изкарам още дълго така. Имам нужда от дълги почивки след такива турнири", добави Матадора.

Снимка: Reuters

"Този трофей ми донесе самочувствие, че все още съм един от най-добрите. Това е изключително емоционален момент. Бих казал, че триумфът ми е неочакван, мнозина ми предричаха отпадане в ранната фаза на турнира. Бяха невероятни две седмици. Успях да подобря играта си с всеки следващ мач", каза Надал.

"Устремът ми не е повлиян от егото. Не искам да съм най-велик в историята, не искам да подобря всички рекорди, щастлив съм. Обичам тениса и това е причината да продължавам да играя. Това е моя сбъдната мечта. Страстта ме държи на корта, както и адреналинът от надпреварата с най-добрите. Никога не съм си представял, че ще бъда тук на 36 години, печелещ титлата", добави той.